Tratamentul colicilor infantile cu probiotice

Tratamentul colicilor infantile cu probiotice

Un studiu recent publicat în Jurnalul de Pediatrie și Sănătatea Copilului a arătat că suplimentul de bacterii Protexinlive, Bio-Kult Infantis, poate îmbunătăți în mod semnificativ simptomele la sugarii care suferă de colici. Acesta este primul studiu semnificativ care utilizează suplimente de bacterii vii pentru tratamentul colicilor. Formula folosită conținea mai multe tulpini.

Studiul, comandat de către Unitatea de Gastroenterologie Pediatrică de la Universitatea Mashhad pentru Științe Medicale și Institutul de Cercetări Medicale pentru Copii din Queensland, Spitalul Regal pentru Copii, a inclus sugari cu vârsta cuprinsă între două săptămâni și patru luni care au fost diagnosticați cu colici, conform criteriilor standardizate. Copiii au fost repartizați aleatoriu pentru a primi placebo sau amestecul Bio-Kult Infantis timp de 30 de zile, părinții fiind rugați să țină jurnale ale simptomelor pentru a înregistra rezultatele.

Obiectivul principal pentru succesul tratamentului a fost definit ca o reducere a plânsului zilnic mediu cu cel puțin 50%, obiectivul secundar fiind rezoluția completă a simptomelor, definită ca o reducere medie de 90% a plânsului zilnic. Obiectivele primare și secundare au fost măsurate la șapte zile după tratamentul colicilor activ și la 30 de zile, utilizând jurnale de simptome completate de părinți.

Cele două grupuri au fost comparabile, fără a se observa diferențe în caracteristicile inițiale. Succesul tratamentului a fost semnificativ mai mare în grupul Infantis (82,6%) comparativ cu grupul placebo (35,7%) după doar 7 zile. Această diferență a fost menținută în ziua 30, cu un succes de tratament de 87% în grupul de tratament cu Infantis și 46% în grupul de control.

În plus, rezoluția simptomelor a fost semnificativ mai mare la grupul Infantis (39%) comparativ cu grupul placebo (7%) în ziua 7. Acest studiu oferă dovezi clare că formula Bio-Kult Infantis poate fi utilizată pentru a trata și gestiona simptomele colicilor infantile.

Dr. Mayur R Joshi, fostul consilier medical pentru Protexin International Ltd, spune: „De mult timp am afirmat că flora intestinală modificată este un factor care contribuie la dezvoltarea colicilor infantile. Acest studiu ajută la susținerea acestei teorii și într-adevăr ajută la susținerea utilizării anumitor probiotice în gestionarea colicilor.”

Rezultatul susține cazul pentru studii mai mari pentru a vedea dacă suplimentele de bacterii vii pot preveni colicile infantile (spre deosebire de tratamentul placebo) și pentru a stabili informații suplimentare, cum ar fi dozarea optimă sau dacă există un efect dependent de doză în vreun fel.

Formula celor șapte tulpini de bacterii vii utilizate în studiu poate fi găsită exclusiv în Bio-Kult Infantis, care a fost dezvoltat de Protexin Healthcare. Bio-Kult Infantis conține un amestec de șapte tulpini utilizate în studiu și include, de asemenea, prebioticele, vitamina D3 și este bogat în Omega 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email