Probioticele pentru copii

Studiile cu privire la efectele probioticelor asupra copiilor, au descoperit următoarele:

  • sugarii și copiii care au consumat alimente cu probiotice, în special iaurt, nu au avut diaree cauzată de gastroenterita virală acută.
  • probioticele ajută la prevenirea enterocolitei și a distrugerii țesutului intestinal, în cazul nou-născuților.
  • formulele de lapte praf ce conțin probiotice, nu dăunează organismului, dar nu există date suficiente pentru a confirma că sunt de mare ajutor pentru sugar.
  • colostrul (lapte matern din primele 48 de ore de la naștere, care conține probiotice) protejează împotriva infecțiilor (infecții urinare, infecții dentare, conjuctivită, viroze respiratorii, infecții herpetice).
  • fac diversificarea alimentară mai ușoară, atenuând efectele secundare ale lipsei alăptării.
  • cel mai recomandat probiotic pentru copii este Lactobacillus reuteri.
  • probioticele reglează nivelul glicemiei, un lucru esențial pentru copiii a căror mame au dezvoltat diabet pe perioada sarcinii.

Probioticele sunt benefice si pentru copii, dar in cantitati mai mici. Copiii nu au nevoie de probiotice în aceeași măsură precum adulții. Este suficient să se consume doar pe perioada în care copilul suferă de vreo afecțiune și doar dacă acesta are un sistem imunitar suficient de puternic pentru vârsta sa.

Dacă doriți să administrați copilului dvs. probiotice sub formă de supliment alimentar sau picături, asigurați-vă că respectivele produse sunt recomandate de Societatea Română de Pediatrie și autorizate de Ministerul Sănătății.

Bio-Kult este recomandat inclusiv copiilor! Comandă acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email