Generalități și informații despre siguranța probioticelor

Luati probiotice zilnic pentru o sanatate de invidiat!

Organismele de dimensiuni minuscule, numite probiotice, sunt cele care au rol esențial în menținerea unei balanțe normale a microflorei, la nivelul intestinelor. Există în jur de 400 feluri de bacterii la nivelul tractului intestinal care ajută la imposibilitatea de dezvoltarea a microbilor dăunători. De asemenea, rolul acestora este de a păstra sistemul digestiv într-o condiție sănătoasă.

Știai că iaurtul conține cel mai mare grup de bacterii probiotice întâlnite în intestine? Acesta are în componentă acid lactic, o substanță nutritivă eficientă. O altă substanță cu caracter probiotic este drojdia. În comerț, probioticele se întâlnesc sub forma unor suplimente alimentare.

Care este rolul probioticelor?

care-este-rolul-probioticelorÎn cele mai multe dintre cazuri, administrarea de probiotice este recomandată pentru a profilaxia problemele digestive, care pot apărea în principal în urma unor tratamente cu antibiotice. De obicei, aceste medicamente nu atacă numai microbii dăunători din organism, care au provocat boala respectivă ci și bacteriile care erau benefice pentru tubul digestiv.

Atunci când numărul acestora scade, apare diareea, un efect deloc plăcut al antibioticelor. Recomandăm probioticele pentru a completa nivelul de bacterii benefice. Este important de știut că suplimentele acestea, pe care le găsiți pe pagina noastră bio-kult.ro în formula completă, sunt absolut necesare pentru organism. Lipsa acestora poate duce la apariția unor afecțiuni sau infecții ale tractului urinar, precum și la candidoză vaginală, însoțite și de simptome de diaree. Toate acestea au la cauză bolile intestinale.

Ce spun cercetătorii despre probiotice?

În urma unor cercetări realizate în privința probioticelor, s-a constatat faptul că acestea au rol major în reducerea unor afecțiuni și simptome, precum:

  • Diaree și balonare cauzate de intoleranță la lactoză
  • Diaree ca efect al antibioticelor
  • Boli intestinale inflamatorii ce provoacă dureri abdominale
  • Inflamațiile ileonului în cazul celor care au avut colonul îndepărtat chirurgical

ce-spun-cercetatorii-despre-probioticeÎn momentul actual, în cadrul laboratoarelor specializate sunt efectuate teste care au în vedere efectele probioticelor pentru prevenirea cancerului de colon. Beneficiile acestora asupra afecțiunilor gastrointestinale, ce provoacă diaree, balonare, dureri abdominale, constipații și altele, încă sunt cercetate de către acești specialiști.

În urma unor studii recente, s-a dovedit utilitatea probioticelor conținute de iaurt în prevenirea efectelor negative pe care le au antibioticele cu spectru larg asupra corpului. Desigur, vorbim aici despre cel care conține culturi active.

Atunci când te decizi să folosești probiotice, trebuie să ții cont de câteva lucruri. Că și în cazul medicamentelor convenționale, dacă nu sunt administrate corect, suplimentele care au la bază probiotice pot avea și efecte secundare. De asemenea, atunci când acestea nu se găsesc în alimentele consumate, apar anumite dezechilibre precum decalcifierea, dar mai ales este favorizată apariția osteoporozei.

Înainte de a le cumpăra, documentează-te în legătură cu tulpinile pe care acestea le conțin pentru a ști dacă iți pot provoacă anumite reacții alergice. În cazul în care urmezi un tratament medicamentos, asigură-te că nu vor interacționa sau înrăutăți boala, respectiv afecțiunea de care suferi.

Există și suplimente care nu sunt standardizate când sunt fabricate. Atunci trebuie să fii atent pentru că acestea au moduri diverse de acțiune și pot provoca reacții destul de severe. Cel mai bine este să optezi pentru un magazin de încredere, care oferă produse de calitate. Te așteptăm pe bio-kult.ro pentru a beneficia de probiotice eficiente, la prețuri corecte.

2 comentarii la “Generalități și informații despre siguranța probioticelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email