Cum trec probioticele de acidul din stomac?

probioticele trec prin stomac

Acidul din stomac este foarte puternic, de aceea reușește să distrugă majoritatea bacteriilor, inclusiv pe cele benefice organismului. Studiile au demonstrat că nu toate probioticele rezistă acidului gastric, de aceea trebuie protejate. Aici intervine consumatorul, adică dvs.

Unul din motivele pentru care probioticele sunt recomandate pe stomacul gol este tocmai acesta. Stomacul nu produce mult acid când este gol, prin urmare probioticele vor supraviețui cu ușurință. Probioticele sub formă de capsulă trebuie luate cu apă (eventual puteți dizolva conținutul unei capsule într-un pahar cu apă) deoarece, lichidul este eliminat în 15-20 de minute, dar alimentele rămân în stomac în jur de o oră și jumătate.

Probioticele Bio-Kult ajung în siguranță în intestine.O altă metodă este aceea de a amesteca probioticele cu bicarbonat de sodiu, acesta fiind un praf alcalin destul de puternic, care va neutraliza temporar acidul din stomac, și astfel probioticul va putea trece prin stomac.

Unii producători de probiotice „acoperă” aceste bacterii cu proteine din cereale, pentru a le face mai rezistente în fața acidului gastric. O altă metodă de protecție o reprezintă alginatul, care protejează probioticul, până acesta ajunge în intestinul subțire. Lactobacillus și bifidobacteria sunt considerate cele mai rezistente probiotice în fața acidului din stomac, datorită prezenței unui gradient constant între ph-ul extracelular și cel citoplasmatic. În cazul probioticelor Bio-Kult, metoda de extracție prin criogenare face bacteriile extrem de rezistente la mediul acid din stomac.

Toate aceste aspecte sunt valabile pentru probioticele sub formă de suplimente, pentru că cele din alimente nu și-ar mai avea rostul dacă nu ar supraviețui într-o oarecare măsură, acidului din stomac, ele nefiind acoperite enteric. Persoanele cu o aciditate gastrică mărită, sunt sfătuite să își procure suplimentar probioticele din alimente fermentate precum kefir, varză acră, murături sau oțet.

Bio-Kult este recomandat în fiecare zi! Comandă acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email