Cum influențează prebioticele viața copilului tău?

probiotice pentru copii

Atunci când devenim părinți, sănătatea copilului nostru primează. Având în vedere că, odată cu nașterea și alăptarea, copilul devine expus riscului de a prelua bacterii negative, din ce în ce mai mulți părinți devin interesați de utilizarea probioticelor pentru reducerea acestui risc.

Prevenirea alergiilor la copii cu ajutorul probioticelor

În prezent, o problemă frecventă legată de sănătatea copiilor este reprezentată de sensibilitatea la alergii. În primele ore de la nașterea fătului, s-a observat că permeabilitatea intestinelor ajută corpul acestuia să beneficieze de nutrienții prezenți în laptele matern. Astfel, prin intermediul bacteriilor benefice se realizează un strat protector care împiedică pătrunderea bacteriilor negative. În cazul în care această barieră creată nu este destul de eficientă, toxinele ajung în sângele nou-născutului. Din acest motiv, corpul bebelușului creează anticorpi împotriva mâncării, ceea ce conduce la alergii la diverse tipuri de mâncare. Cu ajutorul probioticelor, fie administrate direct, fie prin intermediul laptelui matern (în condițiile în care mama consumă suplimente cu probiotice), copilul va fi mai rezistent la cele mai frecvente alergii.

Utilizarea probioticelor la copii în vederea stimulării sistemului digestiv

Cele mai frecvente probleme întâlnite la nou născuți sunt legate de dezechilibrele florei intestinale. Aceste dezechilibre afectează considerabil sistemul digestiv. Aceasta este una din situațiile în care consumul de probiotice are un impact pozitiv și duce la îmbunătățirea ritmului de funcționare a sistemului digestiv. În acest sens, probioticele au un rol deosebit în ameliorarea colicilor abdominale.

Și în problemele legate de constipația bebelușului pot interveni probioticele. Această afecțiune este un alt rezultat al dezechilibrelor la nivelul florei intestinale. Cei mici au sistemul imunitar în formare, sunt mai sensibili, iar adesea tratamentele medicamentoase cu antibiotice ajung să distrugă bacteriile benefice din tractul digestiv ce ar putea să prevină starea de constipație. Consumul de probiotice reușește să regleze acest dezechilibru, constipația dispare, iar starea de sănătate a micuțului va fi considerabil îmbunătățită.

În ceea ce privește infecțiile, probioticele au un rol foarte important în sintetizarea nutrienților, vitaminelor și mineralelor care fortifică sistemul imunitar și ajută corpul să le combată. În timp, consumul regulat de probiotice reduce de asemenea starea de oboseală la copii.

Totodată, există și o serie de boli grave ce pot apărea în rândul copiilor, precum este diareea infecțioasă. În ultimul timp, o mare parte a părinților încep să administreze bebelușilor, încă din prima zi, suplimente alimentare pe bază de probiotice, tocmai pentru a reduce riscul apariției acestei boli.

Efecte ale consumului de probiotice, precum stimularea digestiei, reducerea acumulărilor de toxine sau absorbția mai eficientă a nutrienților se fac simțite în timp, chiar și la copii de vârste foarte fragede.

Cum și când se recomandă administrarea probioticelor pentru copii

Specialiștii recomandă administrarea probioticelor pe stomacul gol, de regulă înainte de mese, sau seara, înainte de culcare. În acest fel, bacteriile benefice nu vor fi neutralizate de sucul gastric eliberat în timpul digestiei și își vor face pe deplin simțite efectele pozitive.

Nutriția se va realiza într-un mod mult mai eficient în cazul în care părintele decide să apeleze treptat la mâncăruri și băuturi bogate în probiotice. Odată cu creșterea copilului, se pot utiliza sucuri din legume chiar și de trei ori pe zi, cu scopul de a stimula sistemul digestiv. În timp, legumele se pot consuma și sub formă de piure, pentru a varia alimentația. Totodată, există o serie de suplimente alimentare cu conținut de probiotice de care orice părinte se poate ajuta.

Dacă părintele administrează copilului antibiotice în vederea tratării unei afecțiuni, probioticele nu vor fi consumate simultan, ci la un interval recomandat de specialiști de aproximativ două ore. În acest fel, va exista siguranța că bacteriile benefice nu sunt distruse de acțiunea antibioticelor.

Ce alte beneficii aduc probioticele pentru sănătatea copiilor?

  • Reduc riscul apariției eczemelor și a altor iritații frecvent întâlnite la copii
  • Reduc alergiile respiratorii de care copilul poate suferi în timp
  • Fortifică sistemul imunitar
  • Tratează și ameliorează simptomele dermatitei atopice la copii
  • Reduc incidența și severitatea afecțiunilor respiratorii la copii, pe perioada sezonului rece
  • Măresc rezistența copiilor la infecțiile respiratorii în primii 2 ani de viață
  • Bacteriile din acidul lactic sub formă de probiotic reduc riscul apariției eczemelor infantile

Atât în rândul adulților, cât și al copiilor, apar adesea diverse probleme de sănătate. Uneori, acestea pot fi reduse complet sau parțial doar prin consumul de probiotice, de unde reiese și importanța semnificativă a acestora. Este necesar ca populația să se mențină în permanență informată cu privire la toate sursele de îmbunătățire a sănătății. Din acest motiv în cadrul site-ului nostru veți găsi oricând informații utile, avantaje și beneficii ale consumului de probiotice, alături de produse eficiente pe care le puteți comanda direct din cadrul magazinului nostru online.

Bio-Kult Infantis – probiotice pentru copii. Comandă acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email