Cum funcționează probioticele?

Cum funcționează probioticele?

Alimentele procesate și metodele moderne de preparare a alimentelor elimină bacteriile benefice ingerate în mod normal din fructe, legume și produse lactate. Produsele chimice, poluarea și dietele sărace în nutrienți sunt alți factori care afectează bacteriile benefice ce se formează în mod natural în corpul nostru. Acestea își pun amprenta asupra stării microflorei, producând astfel deficiențe asupra sistemului digestiv, sistemului imunitar și asupra rezistenței la agenții patogeni infecțioși.

Funcționare probioticeProbiticele au rolul de a sprijini capacitatea organismului în a remedia aceste deficiențe. În sistemul digestiv, probioticele contribuie la buna digerare a alimentelor, ajutând organismul să asimileze nutrienții, astfel contribuind și la metabolismul acizilor biliari și accelerarea eliminării acestora, producând enzime digestive.

De asemenea, bacteriile din flora intestinală joacă un rol în metabolizarea lipidelor și în distrugerea colesterolului. În plus, multe probiotice produc vitamina K, un important factor de coagulare a sângelui.

Flora bacteriană are efect asupra sistemului imunitar prin celulele epiteliale ale intestinului, care alcătuiesc membrana mucoasă. Consumul de probiotice întărește imunitatea mucoaselor intestinale, precum și imunitatea întregului organism, în timp ce stimulează activitatea fagocitară și creșterea producției de anticorpi și limfocite.

Bacteriile bune care formează flora intestinală sunt primele care apără organismul. Ele ajung la peretele intestinal și consolidează o barieră împotriva agenților patogeni. Ele produc, de asemenea, substanțe naturale antimicrobiene, numite bacteriocine. Aceste două metode de apărare reduc riscul de implantare, creștere și supraviețuire a agenților patogeni. Producția de acizi organici, peroxid de hidrogen, și bacteriocine opresc activitatea patogenă. Acizii organici produși de probioticele lactice reglează ph-ul intestinal, pentru a se menține la un nivel care reduce dezvoltarea agenților infecțioși.

Bio-Kult are multiple beneficii asupra organismului Comandă acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email