Cum alegi un probiotic bun?

Cum sa aleg un probiotic bun

Există zeci de probiotice pe piață, toate cu diferite niveluri de eficiență și ingrediente, prin urmare, ce facem când vrem să știm care este proboticul cel mai bun pentru noi?

În primul rând, ne informăm citind eticheta produsului. Aceasta trebuie în mod obligatoriu să conțină:

  • Genul, specia și tulpina microorganismelor (Lactobacillus reuteri ATCC55730, de exemplu).
  • Numărul de organisme dintr-o singură doză și cât de des poate fi luată respectiva doză. Alege una care are cel puțin 7 tulpini și 2 miliarde de CFU (unități formatoare de colonii).
  • Termenul de valabilitate și data ambalării. Pe unele cutii este specificat faptul că organismele vii din capsule vor fi active până la data expirării, dar pe altele este menționat doar faptul că respectivele organisme erau active la data ambalării, deci e posibil să nu mai fie active când deschizi cutia/flaconul.
  • Mențiunea că respectivele probiotice supraviețuiesc acidului din stomac.

Ce probiotic sa aleg?Fiecare grup de bacterii are diferite specii și fiecare specie are diferite tulpini. Cercetătorii încă mai studiază rolul tulpinilor pentru diferite afecțiuni, iar până acum au fost descoperite câteva tipuri de probiotice și rolul lor pentru organism. Pentru a fi siguri că luați probioticul potrivit, luați în considerare următoarele informații:

  • Saccharomyces boulardii previne diareea.
  • Lactobacillus acidophilus și Streptococcus thermophilus produc o enzimă care ajută la digestie și la absorbția lactozei.
  • Bifidobacterium infantis 35624, Lactobacillus plantarum 299V sau Bifidobacterium bifidum MIMBb75 ajută la reglarea tranzitului intestinal, previn balonarea, durerile de burtă și gazelle.
  • Lactobacillus rhamnosus GG și Saccharomyces boulardii se iau după tratamentul cu antibiotice.
  • Lactobacillus rhamnosus HN001 și Lactobacillus fermentum VRI-003 PCC ajută în cazul iritațiilor sau al altor alergii ale pielii.
  • Lactobacillus reuteri RC-14 și Lactobacillus rhamnosus GR-1 previn și tratează vaginita bacteriană și infecția urinară.

Așadar, în momentul în care procurați un flacon cu probiotice, uitați-vă dacă sunt menționate probioticele de mai sus, în funcție de afecțiunea dvs. sau de beneficiile pe care doriți să le obțineți.

Bio-Kult are beneficii multiple. Comandă acum!

2 comentarii la “Cum alegi un probiotic bun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email