Ce tipuri de probiotice există?

Tipuri de probiotice

Există mai multe tipuri de probiotice, fiecare având beneficiile sale asupra organismului. Acestea se identifică în funcție de specie (tulpină). Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de probiotice și beneficiile lor:

Lactobacillus (Bio-Kult conține 7 tulpini)

Bacteria LactobacillusExistă mai mult de 50 de specii (tulpini) de lactobacilli. Aceștia se găsesc în sistemele digestive, urinar și genital. Alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, conțin de asemenea aceste bacterii.

Lactobacillus a fost folosit pentru tratarea și prevenirea unei game largi de boli și afecțiuni. Următorii lactobacilli se găsesc în suplimentele alimentare: lactobacillus acidophilus, L. acidophilus DDS-1, blugaricus Lactobacillus, Lactobacillus rhamnosus GG, Plantarium Lactobacillus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus casei, Lactobacillus johnsonii, și Lactobacillus gasseri.

Studiile au descoperit unele contribuții benefice aduse de lactobacilli în tratarea sau prevenirea următoarelor afecțiuni: infecții ale tractului urinar, sindrom de colon iritabil, diaree, intoleranță la lactoză, febră, eczeme, acnee, afte, probleme respiratorii și vaginită.

Bifidobacteria (Bio-Kult conține 4 tulpini)

BifidobacteriaExistă aproximativ 30 de specii (tulpini) de bifidobacterii, care se găsesc în colon. Ele apar în tractul intestinal încă din prima zi de naștere, mai ales la sugarii care sunt alăptați natural. Bifidobacteriile utilizate ca probiotice sunt: Bifodbacterium bifidum, Bifodbacterium lactis, Bifodbacterium longum, Bifodbacterium breve, Bifodbacterium infantis, Bifodbacterium thermophilum, și Bifodbacterium pseudolongum.

Studiile efectuate până acum au descoperit că bifidobacteriile previn cariile dentare și îmbunătățesc nivelul de toleranță la glucoză.

Streptococcus thermophilus (Bio-Kult conține această bacterie)

Acest probiotic produce cantități mari de enzimă lactază, eficientă în prevenirea intoleranței la lactoză.

Saccharomyces boulardii

Este un probiotic din drojdie și până acum s-a dovedit a fi eficient în prevenirea și tratarea acneei și a diareei asociate cu utilizarea antibioticelor.

Enterococcus faecium

Se găsește în tractul intestinal al oamenilor și animalelor, dar nu se cunosc cu certitudine efectele asupra corpului uman.

Leuconostoc

Este folosit în special în procesarea alimentelor, dar nici despre acest probiotic nu se pot spune foarte multe, mai ales în ceea ce privește efectele sale benefice.

Bio-Kult conține cele mai importante tulpini de probiotice Comandă acum!

2 comentarii la “Ce tipuri de probiotice există?

  1. Pingback: Cat timp ar trebui sa luam probiotice?

  2. Romanita

    Care este cel ce ucide germenii din cavitatea orala si ne scapa de carierea dintilor? L-am gasit acum cca 4 ani intr-un articol pe net, dar nu si in farmacii, mag.nat.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email