Care sunt beneficiile probioticelor?

Burtica fericita

Beneficiile aduse de probiotice corpului uman sunt destul de cunoscute. Totuși, unele dintre ele sunt mai puțin mediatizate decât altele. Iată care sunt cele mai remarcabile beneficii aduse de probiotice asupra corpului uman:

Sistemul imunitar. Probioticele cresc producția de limfocite, lucru care întărește sistemul imunitar.

Beneficii probioticeSistemul digestiv. Cu toții avem mai mult de 1.000 de tipuri de bacterii care trăiesc în tractul digestiv și care ajută la buna digerare a mâncării și la asimilarea nutrienților. Dar în cazul unui tratament cu antibiotice, flora intestinală este afectată și pot apărea diareea sau alte probleme gastro-intestinale. Din acest motiv, este indicat consumul de probiotice imediat după sau chiar în timpul tratamentului cu antibiotice (Bio-Kult se poate lua și în timpul tratamentului, deoarece conține tulpinile recomandate în acest caz), pentru a ”repopula” tractul digestiv cu bacteriile bune. Probioticele mai sunt indicate și în caz de dureri abdominale, crampe, balonare sau constipație.

Alergiile. Studiile au dovedit că probioticele previn și ajută la vindecarea alergiilor, în special cele care afectează pielea, cum ar fi eczemele sau alte reacții cutanate. Sugarii alăptați natural, sunt și ei feriți de reacții alergice, prin probioticele naturale transferate de la mamă.

Obezitatea. În 2006, cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că persoanele obeze au bacterii intestinale diferite față de cele cu greutate normală, ceea ce înseamnă că flora intestinală joacă un rol în menținerea greutății corpului. Probioticele nu reprezintă o soluție pentru scăderea în greutate, dar reușesc să ajute la menținerea greutății. Astfel, persoanele cu tendințe de îngrășare sunt încurajate să consume probiotice pentru a preveni obezitatea.

Tractul urinar. Probioticele pot preveni infecțiile urinare prin menținerea bacteriilor benefice și prin împiedicarea bacteriilor rele în a invada tractul urinar.

Vaginita. O problemă des întâlnită la femei este vaginita bacteriană. Probioticele nu vindecă această afecțiune, dar combat apariția ei, dacă femeile consumă probiotice.

Autismul. Cele mai recente studii (cel mai nou, publicat de Universitatea din Colorado și preluat de National Geographic în noiembrie 2014), arată că boala care de 60 de ani nu pare a avea nici cauze și nici tratament, autismul, ar putea fi tratată cu probiotice. Chiar dacă încă nu există dovezi 100% clare în acest sens, există un număr important de părinți în întreaga lume care administrează probiotice copiilor lor, suferinzi de această boală.

Bio-Kult oferă toate aceste beneficii! Comandă acum!

3 comentarii la “Care sunt beneficiile probioticelor?

  1. Pingback: Când utilizăm probioticele?

  2. Pingback: Tu stii ce efecte benefice au probioticele pentru sanatatea ta?

  3. Pingback: Cum să-ți întărești sistemul imunitar în 24 de ore | Bio-Kult Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email