Când trebuie să luăm probiotice?

Când trebuie să luăm probiotice

Probiotice mic dejunÎn general, momentul optim pentru a lua probiotice este în timp ce servim micul dejun sau imediat după. Cercetările în microbiologie, au descoperit că aciditatea gastrică din stomac atinge nivelul pH4 sau îl depășește, în timpul mesei și mai ales la micul dejun. Probioticele, de regulă, supraviețuiesc acidității gastrice, din acest motiv, trebuie consumate la micul dejun, deoarece atunci fac față cel mai bine acidității gastrice.

Dacă unui probiotic nu i s-a testat rezistența împotriva acidității gastrice și a sărurilor biliare, atunci e posibil ca acesta să nu ajungă la intestine, și astfel, nu va putea să aducă vreun efect benefic organismului. De exemplu, probioticele Bio-Kult sunt extrase prin procesul de criogenizare, ceea ce le face extrem de rezistente față de mediul dur și acid din stomac.

Este recomdandat să luăm probiotice ca supliment alimentar zilnic sau numai în perioadele în care luăm tratamente cu antibiotice, care afectează flora intestinală.

Când să NU luăm probiotice?

De asemenea, este foarte important să știți și când nu trebuie să luați probiotice. Iată câteva cazuri în care probioticele trebuie evitate:

  • atunci când luați antibiotice, deoarece efectul anumitor probiotice scade. Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 și Lactobacillus acidophilus Rosell-52 pot fi administrate odată cu antibioticele. Bio-Kult le conține pe ambele, alături de încă 12 tulpini vii, motiv pentru care poate fi administrat și în timpul tratamentului cu antibiotice, prevenind efectele secundare ale acestora.
  • probioticul Saccharomyces boulardii nu trebuie luat odată cu medicamente anti-fungice. În rest, poate fi consumat în orice perioadă a zilei, nu numai la micul dejun.
  • Bifidobacteria este recomandat în general seara, deoarece există riscul să provoace gaze intestinale sau balonare.
  • probioticele nu trebuie luate odată cu o băutură fierbinte, mai ales cu cafea.
  • când urmați diferite tratamente naturiste (întrebați farmacistul dacă tratamentul Dvs. poate fi asociat cu probiotice).

Pentru un efect garantat al probioticelor, se recomandă să beți cât mai multă apă atunci când le luați. Persoanele care nu le pot lua sub formă de capsule, pot presăra conținutul acestora în mâncare sau într-un recipient ce conține o băutură rece.

Bio-Kult este recomandat în fiecare zi! Comandă acum!

5 comentarii la “Când trebuie să luăm probiotice?

  1. Pingback: Cateva lucruri despre probiotice

  2. Pingback: Cand trebuie sa luam probiotice? - Paradisul Florilor

  3. Pingback: Probiotice – ce sunt, când le administrăm și cum ne ajută? | Suceava LIVE

  4. Pingback: Probioticele. Ce sunt şi la ce ne ajută! - Ziarul lui Ipu

  5. Pingback: Probioticele, un ajutor în sănătate | Andrei Cenusa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email