Tu știi ce efecte benefice au probioticele pentru sănătatea ta?

beneficii_probiotice

De obicei, atunci când auzi termenul “bacterii”, îl asociezi cu infecții, boli și afectarea stării de sănătate. Află însă că nu toate bacteriile sunt dăunătoare. De fapt, există bacterii care sunt chiar benefice și care îți pot îmbunătăți starea de sănătate. Este vorba despre probiotice, care pot fi folosite atât în scop preventiv, cât și sub formă de tratament pentru diverse afecțiuni.

În cazul în care te întrebi cine a descoperit probioticele, află că efectul benefic al acestora este cunoscut încă din anul 1907, mulțumită lui Eli Metchnikoff, de naționalitate rusă. Denumirea de probiotice a fost acordată acestor bacterii abia în anul 1965 (“pro biota” semnifică “pentru viată”). De atunci și până în prezent, popularitatea acestora este în continuă creștere, an de an realizându-se diverse studii și cercetări care confirmă beneficiile pe care le pot oferi organismului uman.

Cum acționează aceste probiotice?

Conform cu definiția dată de OMS – Organizația Mondială a Sănătății – probioticele sunt “microorganisme vii care aduc beneficii sănătății atunci când sunt consumate în cantitate suficientă”. Aceste bacterii se găsesc la nivelul tubului digestiv și ajută considerabil la echilibrarea florei intestinale. Prin acțiunea lor, probioticele previn înmulțirea bacteriilor patogene, care pot duce la apariția tulburărilor de tranzit intestinal sau a altor afecțiuni la nivelul tubului digestiv.

Când ai nevoie de probiotice?

Dezechilibrele la nivelul florei intestinale pot să apără din cauze diverse. Poate fi vorba despre tratamente cu antibiotice pe care le ai de urmat, ori poți avea o alimentație săracă în fibre și bogată în grăsimi, însă dezechilibrele pot apărea și atunci când ești stresat sau ai o deficiență la nivelul sistemului imunitar.

Beneficii ale probioticelor la copii

Studiile realizate confirmă faptul că probioticele ajută la remedierea unui număr ridicat de afecțiuni ce intră în sfera pediatriei. De asemenea, probioticele au un rol foarte important pentru întărirea sistemului imunitar la copii, prin echilibrarea florei intestinale.

Atât infecțiile digestive, cat și tratamentele cu antibiotice constituie elemente care provoacă frecvent dezechilibre ale florei intestinale în cazul copiilor. Administrarea probioticelor înlătură astfel efectele negative ale tratamentelor cu antibiotice și ajută și la remedierea diverselor afecțiuni întâlnite frecvent la această grupă de vârstă.

Beneficii ale probioticelor la adulți

Întărirea sistemului imunitar este consecință directă a proprietăților terapeutice deținute de probiotice. De asemenea, reglarea tranzitului intestinal face ca acest tip de tratament să fie foarte eficient în remedierea afecțiunilor precum constipație, diaree, disconfort intestinal și chiar sindromul colonului iritabil.

Există numeroase tipuri de bacterii benefice și de tulpini incluse în probiotice, care reușesc să îmbunătățească starea de sănătate a celor ce le aleg. Din cadrul site-ului nostru poți comanda astfel de produse, pentru a simți efectele benefice pe care le aduce un astfel de tratament.

Indiferent dacă vrei să iți fortifici imunitatea sau să tratezi o problemă medicală asociată cauzată de dezechilibrul existent la nivelul florei intestinale, probioticele Bio-Kult reprezintă soluția perfectă. Dovada eficienței acestora o poți găsi în mărturiile clienților care au apelat la produsele noastre și au obținut cele mai bune rezultate.

2 comentarii la “Tu știi ce efecte benefice au probioticele pentru sănătatea ta?

 1. Mihaela Sum

  Buna seara,
  Am fost diagnosticata cu Sindrom Sjogren, boala autoimuna.Doresc sa stiu daca Bio Kult e benefic in cazul meu.
  Va multumesc1

  • Fineas Pascotescu

   Buna ziua,

   Va recomandam si credem cu tarie ca Bio-Kult poate fi de ajutor si in cazul dumneavoastra. Desi este pentru prima oara cand primim o intrebare despre beneficiile probioticelor Bio-Kult in cazul unei boli autoimune de tipul sindromului Sjogren, cu siguranta aportul de probiotice Bio-Kult, cat si de prebiotice va fi un sprijin real pentru organism. Studiile recente (mai jos aveti link-ul unui articol de specialitate in limba engleza), arata ca actiunea anumitor gene ce se regasesc in probioticele Bio-Kult, actioneaza prin modularea raspunsului inflamator atat in cazul celulelor imunitare ce se gasesc la nivelul mucoasei intestinale cat si asupra celulelor imunitare din componența altor structuri mucoase sistemice. Produsul cu cele mai multe tulpini bacteriene (14 mai exact) este Bio-Kult Advanced Multi-Strain Formula, acesta este cel mai eficient din punct de vedere al complexitatii actiunii multiplelor tulpini bacteriene. Avand in vedere ca in cazul sindromului Sjogren pot aparea si anumite comorbiditati datorita uscaciunii specifice prezente la nivelul mucoaselor, va recomandam prevenirea unor infectii cum sunt:

   – infectia cu Candida- va recomandam produsul Bio-Kult Candea ce previne si ajuta in treatamentul acestei afectiuni – verificati descriere produsului in sectiunea “Magazin” de pe site;
   – infectiile din sfera uro-genitala- va recomandam produsul Bio-Kult Pro-Cyan – verificati de asemenea descrierea produsului in sectiunea “Magazin” de pe site;

   Asa cum v-am promis, puteti urmari informatiile referitoare la actiunea probioticelor specifice si specializate in modularea raspunsului imun in urmatorul articol din acest link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4006993/ . In subsolul articolului aveti si referintele stiintifice in legatura cu studiile care au fost efectuate.

   Speram ca informatiile pe care vi le-am oferit vor fi de folos si deasemenea daca va mai putem ajuta si cu alte informatii legate de Bio-Kult, nu ezitati sa luati legatura cu noi.

   O zi frumoasa va dorim!

   Cu stima,
   Fineas Pascotescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email