5 afecțiuni obișnuite de vacanță și cum să le tratezi

5 afecțiuni obișnuite de vacanță și cum să le tratezi

Vacanța de vară este un moment de odihnă și relaxare și ne bucurăm de planificarea ei cu multe luni înainte de decolare. Cu toate acestea, aceste evadări din rutina zilnică pot fi afectate de complicații cauzate de vremea caldă, de alimente neobișnuite și mediul înconjurător diferit. Nutriționistul Claire Barnes de la Bio-Kult aduce în atenția noastră unele dintre aceste afecțiuni comune și cele mai bune modalități de a le ușura, astfel încât să putem avea o vacanță de vară fără probleme.

Problemă: Transpirație excesivă

Transpirația este modul natural al organismului nostru de a se răcori. Din păcate, unii oameni suferă de transpirație excesivă datorită dezechilibrelor hormonale, anxietății sau medicamentelor. Adesea, căldura va exacerba și mai mult simptomele lor.

Soluție

Ideal ar fi să purtați îmbrăcăminte din fibre naturale, lejere, ușoare și să căutați umbra în cea mai caldă parte a zilei. În loc să încercați să opriți transpirația cu antiperspirante, răcoriți-vă cu dușuri, scufundări în piscină sau în mare sau folosind un pulverizator cu apă. Păstrați-vă hidratați, consumând cel puțin doi litri de apă pe zi și încercați să rămâneți relaxat, aceasta va contribui de asemenea și la menținerea echilibrului hormonilor și la reducerea anxietății.

Problemă: Dermatita de căldură

Aceasta poate merge mână în mână cu transpirația excesivă. Glandele sudoripare se blochează din cauza înmulțirii bacteriilor și a celulelor moarte ale pielii, provocând inflamații și ducând la erupție cutanată.

Soluție

Mențineți pielea curată cu apă, evitați să încărcați pielea cu cremele de soare pline de chimicale și detergenți, mai degrabă utilizați creme de soare organice atunci când este necesar, dar permiteți pielii să respire cât mai mult posibil. Deci, în loc să ieșiți la soare în cea mai caldă parte a zilei, relaxați-vă la umbră, purtând țesături lejere și luminoase și pălărie pe cap în timp ce vă plimbați. Permiteți pielii dvs. să se acomodeze cu expunerea la soare, nu ieșiți brusc la 30 ° și lumina direct a soarelui!

Problemă: Stomacul călătorului

Într-un studiu realizat în 2010 pe 2800 de călători străini, o treime au avut diaree sau „stomacul călătorului”. Majoritatea cazurilor sunt cauzate de consumul de apă potabilă, lichide sau alimente contaminate. Bacteriile locale pot cauza probleme călătorilor, din cauza lipsei de anticorpi față de aceste tulpini în sistemul lor imunitar. Simptomele frecvente includ vărsături, greață, diaree (care pot duce, de asemenea, la deshidratare) și crampe abdominale.

Soluție

Bacteriile vii s-au dovedit a îmbunătăți simptomele diareei prin echilibrarea microflorei în intestin, prevenind atacarea pereților intestinali de către bacteriile patogene, rele, și susținerea sistemului imunitar pentru a răspunde la noi tulpini de bacterii. Studiile arată că bacteriile vii pot fi utilizate atât preventiv, cât și pentru gestionarea simptomelor. Claire sugerează că, pentru a obține cea mai mare protecție împotriva diareei, călătorii ar trebui să înceapă să ia suplimente de bacterii vii cu două săptămâni înainte de a porni, în timpul călătoriei și apoi să continue timp de două săptămâni după aceea. Acest lucru permite stabilizarea unor bacterii benefice în intestin înainte de călătorie și asigură o imunitate optimă.

Problemă: Infecții ale tractului urinar

Femeile se confruntă cu cistita mai frecvent în timpul lunilor de vară. O posibilă cauză poate fi o creștere a activității sexuale, deshidratarea și un mediu urogenital umed. În mai mult de 80% dintre cazuri, infecțiile tractului urinar, cum este și cistita, sunt cauzate de supra-aglomerarea bacteriilor E.coli care provin în mod normal din sistemul digestiv. Infecțiile tractului urinar sunt mai frecvente la femei și acest lucru se datorează probabil poziției vezicii urinare în proximitatea rectului. În cazul în care E.coli a ajuns la vezica urinară, organismul se apără în mod natural încercând sa o elimine prin urină. Din păcate, dacă i se dă șansa, E.coli este capabilă să se atașeze de peretele vezicii urinare prin pili (structuri asemănătoare părului). Atunci când E.coli se atașează de peretele vezicii urinare, se înmulțește și provoacă simptomele cunoscute ale cistitei.

Soluție

Beți doi litri de apă în fiecare zi, aceasta va ajuta să păstrați urina la un pH adecvat și ajută vezica urinară să elimine orice bacterie dăunătoare. Reducerea alcoolului, a cofeinei și a zahărului din dietă poate, de asemenea ajuta la menținerea vezicii urinare sănătoase, deoarece acestea pot fi posibile cauze ale declanșării cistitei.

Deoarece majoritatea infecțiilor urinare provin dintr-o supraaglomerare bacteriană în intestin, o altă soluție recomandată este re-echilibrarea florei intestinale cu bacterii vii din alimente fermentate sau prin administrarea unui supliment cu bacterii vii (probiotic).

Problemă: Arsuri solare

Oricât de atent ai fi, pare dificil să scapi măcar odată de arsură de soare în timpul concediului de vară. Caracterizată de pete roșii inflamate pe piele, arsurile de soare pot fi dureroase și pot apărea chiar și bășici, piele care se exfoliază.

Soluție

În acest caz, prevenirea este mai de dorit decât vindecarea, dar dacă v-ați ales cu arsuri de soare, există unele lucruri pe care le puteți face pentru a reduce daunele. Aplicarea gelului de aloe vera va ajuta la răcorirea și calmarea pielii. Este important să consumați multă apă pentru a evita deshidratarea. Mărirea consumului de antioxidanți, cum ar fi vitamina E din nuci și semințe, beta-caroten din legume de culoare portocalie și licopen din roșii, toate pot ajuta la reducerea radicalilor liberi produși prin expunerea la radiații UV.

Uleiul de pește a fost de asemenea dovedit a inhiba deteriorarea cauzată de lumina UV și inflamația pielii. Puteți să luați un supliment de ulei de pește de înaltă calitate pe timpul șederii dvs.

Vacanță plăcută!

Claire Barnes este de la cel mai important brand probiotic, Bio-Kult, un probiotic unic, cu 14 tulpini de bacterii benefice, formulate cu experiență pentru a ajuta la menținerea sistemului digestiv și imunitar sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SunăTimite email